Managed hosting door True

Vereniging ICT kiest integrale opzet

Vifka OPS en Vifka Telecommunicatie gaan door met de Vereniging Informatie- en Communicatietechnologie Nederland. Wel onderneemt het bestuur van de Vereniging ICT een poging de breuk met Fenit te lijmen.

Op de speciaal bijeengeroepen algemene ledenvergadering van afgelopen woensdag stemden de ongeveer honderd aanwezige leden van de in totaal circa driehonderd lidondernemingen nogmaals in met de integrale opzet van de Vereniging ICT Nederland. Die opzet vormde het struikelblok voor Fenit, waarna de IT-branchevereniging kortgeleden eenzijdig uit het samenwerkingsverband stapte. Fenit ziet meer in een federale structuur waarbij de afzonderlijke verenigingen blijven bestaan. Bij de integrale opzet worden de verenigingen opgeheven en zal een sectorgerichte benadering worden aangehouden. De Vereniging ICT Nederland kent de sectoren ICT OPS (de kantoortak), ICT Telecommunicatie en ICT Informatietechnologie. De naam Vifka is voorgoed verleden tijd.
Tijdens de algemene vergadering is ook een nieuw bestuur geïnstalleerd. De twee opengevallen plaatsen, die vanuit Fenit werden ingenomen door Fenit-voorzitter H. Broeders en C. Ouwinga, zijn ingenomen door P.H. Ottevanger van Toshiba en H. Kroesen van Infoproducts. Zij vertegenwoordigen in het bestuur de IT-sector. Volgens Esther Krijnen, marketing communicatiemanager van de Vereniging ICT, is Fenit statutair gezien nog steeds lid van de Vereniging ICT Nederland. "Wij gaan er vooralsnog vanuit dat ze toch mee doen. Maar als ze bij hun weigering blijven, zullen we de specifieke IT-activiteiten nieuw leven moeten inblazen." De vereniging is verantwoordelijk voor generieke taken als cao-onderhandelingen, milieuzaken en beursactiviteiten, omdat deze activiteiten al door de Vifka werden uitgevoerd in haar rol als werkgeversorganisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.