Managed hosting door True

Nederland kan inhaalslag maken op ICT-ranglijst

Goede mogelijkheden voor startende bedrijven, lagere communicatiekosten en kwalitatief hoger onderwijs. Op die concurrentiepunten scoort Nederland op ict-gebied beter dan landen als Denemarken en Zweden. Dat stelt netwerkleverancier Cisco na eigen onderzoek in aanvulling op de Network Readiness Index, een internationale concurrentieranglijst voor ict.

De Network Readiness Index geeft aan in hoeverre een land ict benut voor ontwikkeling en verbetering van de concurrentiepositie. Het World Economic Forum (WEF) en de internationale businessschool INSEAD stellen die lijst samen. Denemarken en Zweden voeren de lijst aan. Ook Noorwegen, IJsland en Finland bevinden zich in de toptien. Cisco analyseerde die Noord-Europese landen en ziet mogelijkheden voor Nederland (6de), de VS (7de), Singapore (3de), Zwitserland (5de) en Groot-Brittannië (9de) om de strijd om de toppositie in de concurrentie-index aan te gaan. Voordelen van de genoemde landen ten opzichte van de Scandinavische landen zijn volgens Cisco:

  • Een simpeler en beter gestroomlijnd proces voor startende bedrijven.
  • Meer openheid in het investeren en gebruiken van buitenlandse technologieën.
  • Lagere communicatiekosten (inclusief breedbandabonnementen).
  • Kwalitatief hoger onderwijs, met name Zwitserland en Singapore.

Cisco concludeert: "Ver ontwikkelde economieën beseffen dat hun succes sterk afhangt van het kopen, opbouwen en delen van kennis. Een land moet investeren in duurzame onderwijssystemen, informatienetwerken en aanmoedigend beleid voeren om tot een kenniseconomie te komen.
Volgens de onderzoekers van het WEF scoren de Scandinavische landen goed vanwege de hoge kwaliteit van de ict-infrastructuur en een unieke combinatie van menselijke capaciteiten en technologische innovatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.