Twinning start in Amsterdam en Eindhoven

De eerste twee Twinning Centers worden gevestigd in Amsterdam en Eindhoven. Dit heeft demissionair minister van Economische Zaken Hans Wijers gisteren bekend gemaakt. Het Twinning-initiatief beoogt startende IT-ers een steuntje in de rug te geven op het gebied van advies, huisvesting en financiering.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om met één Twinning Center, waar starters gehuisvest en gecoacht kunnen worden, te beginnen. Er ontstond een hevige discussie over de voorgedragen mogelijke locaties voor de vier Twinning Centers. Het Zuiden en het Oosten van het land zouden ondervertegenwoordigd zijn. Met de keuze voor Eindhoven legt Wijers alle criticasters het zwijgen op.
De officiële verklaring voor de opening van twee vestigingen is het enorme enthousiasme dat het Twinning-initiatief bij investeerders, regionale overheden en startende ondernemers heeft losgemaakt. Als gevolg daarvan worden de potjes met risicokapitaal met nog eens dertig miljoen gulden extra gevuld. Private financiers nemen hier voor een bedrag van tien tot vijftien miljoen gulden in deel. De rest heeft het ministerie verkregen via 'interne verschuivingen binnen de begroting'. Om de investeringsmaatschappijen voldoende perspectief te bieden wordt naast het Startfonds, voor de prille ondernemers, ook meteen het meer rendabele Groeifonds in het leven geroepen. Dit laatste fonds is voor bedrijfjes die al bewezen hebben een goed product te bezitten, en geld nodig hebben om hun product op de markt te brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.