Boskalis kiest voor Baan Series

Baggerbedrijf Boskalis gaat zijn projecten en financiële administraties draaien op Baan Series. Het is daarmee één van de eerste bedrijven die Baans nieuwe op componenten gebaseerde software gaat implementeren.

Vorige week sloten beide Nederlandse bedrijven, die wereldwijd als marktleiders te boek staan, het contract. De geldelijke omvang van de overeenkomst werd niet bekendgemaakt, maar het gaat om enkele honderden gebruikers. De Koninklijke Boskalis Westminster, zoals het bedrijf voluit heet, heeft een omzet van anderhalf miljard gulden per jaar, ruim drieduizend medewerkers en kantoren in meer dan veertig landen.
Boskalis heeft voor Baan gekozen vanwege zijn rijke functionaliteit op het gebied van projectmatig werken. Na een pilot-project, waarbij een internationaal project werd gesimuleerd, viel de keuze op Baan Series en niet op Baan IV. De mogelijkheid om de functionaliteit op een evolutionaire manier te kunnen laten groeien vormde daarbij een belangrijke reden. Ook de variëteit aan valuta die de financiële software van Baan Series aankan, speelde mee in de beslissing. Deforecasting-module beviel Boskalis ook; projectbewaking en voortgangscontrole zijn erg belangrijk. In de bèta-test, waar het baggerbedrijf nu nog middenin zit, zijn een aantal suggesties van Boskalis meegenomen in Baan Series.
Boskalis gaat de software in de komende anderhalf jaar eerst op zijn Papendrechtse hoofdkantoor en zijn zeven belangrijkste buitenlandse vestigingen implementeren. Het gaat om Baan Project, Baan Financials met Hyperion voor de consolidatie, Baan Distribution en Baan Service. Daarna komen de individuele projecten aan de beurt. Er vinden nog gesprekken plaats met Baan of het haalbaar is om ook de schepen uit te voeren met Baan-software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.