Steeds meer vrouwen online

Volgens een enquête van het Nederlandse onderzoeksbureau Multiscope is het aandeel van vrouwen op Internet tussen september 1997 en april 1998 verdubbelt naar 18 procent.

Multiscope heeft in maart en april voor de vierde keer zijn halfjaarlijkse Inter/Mediascope-onderzoek uitgevoerd naar Internet-gebruik in Nederland.
In totaal hebben ruim 2.800 Nederlandse netsurfers het online-enquêteformulier ingevuld. Van die inzendingen waren er 2.469 geldig, aldus het bureau. Het blijkt dat de meeste Internet-gebruikers particulieren zijn. Zeker 66 procent van de gebruikers heeft toegang tot het wereldwijde netwerk vanuit het eigen huis. Het aandeel zakelijke Internet-surfers groeit gestaag.
Verder blijkt de gemiddelde net-gebruiker langzaam te veranderen in een meer algemeen profiel. De gemiddelde leeftijd van Internetters is voor het eerst gestegen en ligt nu op 33 jaar. Deze stijging is vooral te danken aan de opkomst van gebruikers tussen de 45 en 64 jaar, zo concludeert Multiscope. Die mensen zijn over het algemeen hoger opgeleid. Toch is de gemiddelde Internetter nog steeds een jonge, hoog opgeleide man met een bovenmodaal inkomen die 33,7 uur per maand online is. Opgedeeld in zakelijke en privé-gebruikers ligt dit aantal op respectievelijk 42,7 en 30,2 uur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.