AT&T beconcurreert KPN Telecom

Door de overname van TCI krijgt telecommunicatiefirma AT&T voet aan de grond in de Nederlandse Internet-markt. Dit leidt ertoe dat de Amerikaanse onderneming indirect een concurrent wordt van KPN Telecom, die tegelijkertijd partner is in Unisource.

Daarnaast is nu gebleken dat de aankoop van TCI duurder uitpakt dan aanvankelijk werd bericht.
AT&T moet niet alleen 32 miljard dollar in aandelen neertellen, maar neemt ook een schuld van 11 miljard dollar over, naast 2,5 miljard dollar voor TCI's belang in @Home en 2,8 miljard dollar voor aandelen AT&T die TCI bezit. Hierdoor komt de totale overnamesom op 48,3 miljard dollar, oftewel ruim 96 miljard gulden. Verder stijgt dit bedrag doordat de aandelenkoers van AT&T daalt, terwijl die van TCI sterk stijgt.
AT&T betaalt TCI dus 2,5 miljard dollar voor een belang van 42 procent in Internet-kabelfirma @Home. Enige tijd terug werd bekend dat deze Amerikaanse breedband-provider Europese expansieplannen heeft. In het kader van die uitbreiding start @Home een samenwerkingsverband met kabelmaatschappijen in Nederland, waaronder Castel en Pnem/Mega. Dit betekent concurrentie voor het Unisource-consortium dat ook Internet via de TV-kabel wil bieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.