Informatica-studenten snel aan de slag

Hbo-studenten die een Informatica-opleiding hebben gevolgd, vinden het snelst een baan. Bovendien is de werkloosheid onder deze groep het laagst in vergelijking met andere studies. Dit blijkt uit de Hbo-monitor 1997, die het Researcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt heeft ontwikkeld in opdracht van de Hbo-raad.

Van de afgestudeerde hbo'ers met een diploma Computertechniek, Hogere Informatica of Informatica en informatiekunde vindt 80 procent meteen een baan. Ongeveer 15 procent zoekt één tot drie maanden naar een passende functie en 5 procent vindt na een maand of vijf werk. Na een half jaar heeft iedereen een baan gevonden. Slechts 4 procent van de studie Informatica en informatiekunde vormt hierop een uitzondering. Het werkloosheidspercentage is bij de meeste studies 0 procent. Slechts 2 procent van de studenten Hogere informatica heeft geen werk.
De meeste studenten Informatica vinden werk via een open sollicitatie of een vacature. Ongeveer 20 procent gaat aan de slag bij de stageplaats. De studie Computertechniek heeft in 1997 vrouwen noch niet-Nederlanders mogen verwelkomen. Het percentage vrouwen onder de studenten Informatica is 12 procent. Ongeveer 5 procent is buitenlander.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.