Managed hosting door True

IT-sector banenmotor van Nederland

De automatiseringssector is voor een groot deel verantwoordelijk voor de recordgroei van het aantal banen in Nederland. Dit blijkt uit de Arbeidsrekeningen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De werkgelegenheid in Nederland is vorig jaar met 190 duizend banen gestegen. Dat is de hoogste groei ooit gemeten. De zakelijkde dienstverlening was met een werkgelegenheidsgroei van bijna 8 procent de absolute koploper. "Binnen deze bedrijfstak zijn het vooral de uitzendbureau's, de IT-sector en in iets mindere mate de onroerend-goed-sector waar de werkgelegenheid fors is gestegen", aldus het CBS, dat nog niet exact kan aangeven hoeveel banen er voor automatiseerders bij zijn gekomen.
De zakelijke dienstverlening groeit al sinds enkele jaren. Sinds 1990 is het arbeidsvolume in deze bedrijfstak met 280 duizend arbeidsjaren gestegen. Ook het aantal deeltijdbanen steeg flink. Ten opzichte van 1996 kwamen er 60 duizend deeltijd- en 50 duizend flexibele banen bij. Deze groei is minder dan in de twee voorgaande jaren, maar ligt nog steeds op een hoog niveau.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.