Groei Nederlandse IT-sector zet door

De Nederlandse IT-markt is het afgelopen jaar opnieuw in omvang toegenomen. De groei in de automatiseringssector wordt gedreven door ondermeer de bloeiende economie en het toenemende maatschappelijk belang van IT.

Dit beweert onderzoeksbureau IDC in zijn jaarlijkse overzicht van de vijfentwintig grootste IT-bedrijven in Nederland.
In het overzicht domineren opnieuw de grote internationale IT-bedrijven, maar ook de Nederlandse ondernemingen Getronics, Origin en Roccade scoren hoog. De totale omzet van die vijfentwintig grootste IT-firma's bedroeg het afgelopen jaar zestien miljard gulden. In 1996 was dat 14 procent minder. Het aandeel van hardware en dienstverlening in deze omzet is het grootst: 43 en 48 procent. De totale IT-uitgaven in Nederland bedroegen in 1997 19,5 miljard gulden. IDC verwacht voor dit jaar een groei van 11 procent, waardoor de bestedingen uitkomen op ruim 22 miljard gulden.
De tien grootste IT-firma's in Nederland waren in 1997: Getronics (1996 IBM); IBM (was Getronics); Hewlett-Packard (Hewlett-Packard); Compaq (Origin); Origin (Compaq); Cap Gemini (Cap Gemini); Roccade (Digital); Digital (Roccade); CMG (Info Products); en Acer (Acer).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.