Managed hosting door True

CNV: Sociaal plan HP is onacceptabel

 

De vakbond CNV ziet niets in wijzigingen die HP in het sociaal plan wil doorvoeren. De bond vindt de voorstellen onacceptabel. Volgens CNV heeft HP de wijzigingen voorlopig ingetrokken.

HP onderhandelt sinds een aantal maanden met de vakbonden over verlenging van het sociaal plan. CNV: "Het werd al snel  duidelijk dat HP iets anders beoogt dan alleen verlenging van het sociaal plan." De vakbond vindt een aantal wijzigingsvoorstellen van de harwdwareleverancier onacceptabel.

Het zou gaan om verlaging van de schadeloosstelling bij ontslag, maximering van de schadeloosstelling en het verkorten van de zoektermijn naar nieuw werk. Naar aanleiding van pittige discussies aan de onderhandeltafel zou HP de nieuwe voorstellen voorlopig hebben ingetrokken.

Vakbondsbestuurder Steffe Bak van CNV op de eigen website: "Het gaat met HP bijzonder goed. De omzet en winst zijn nog nooit zo hoog geweest. Voor zover te overzien is er geen wolkje aan de lucht. Wij hebben HP duidelijk gemaakt dat er naar onze mening dan ook geen enkele grond is om de kwaliteit van het sociaal plan te verlagen."

Nieuwe voorstellen

Volgens CNV gaat HP zich de komende weken beraden op nieuwe voorstellen. Er is afgesproken om in de tweede helft van januari weer met elkaar in overleg te treden. Volgens de vakbond is er nog een flinke weg te gaan voordat er overeenstemming wordt bereikt over een nieuw sociaal plan. De vakbond kan niet aangeven hoeveel HP-medewerkers in 2008 gebruik moeten maken van het sociaal plan. HP heeft nog niet op de openbare uitingen van CNV gereageerd.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2267137). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×