Managed hosting door True

SCO-aandelen niet langer verhandeld op Nasdaq

De SCO Group krijgt een nieuwe tegenslag te verwerken. Nadat een rechter oordeelde dat SCO niet de rechten over de Unix-code bezit, waardoor het bedrijf in slecht weer raakte, heeft de Nasdaq het bedrijf nu van de beurs gehaald.

De SCO Group staat niet langer genoteerd op de aandelenmarkt Nasdaq. Het bedrijf zei in september al niet genoeg geld in kas te hebben. De Nasdaq liet toen al weten dat de aandelen van SCO op korte termijn niet meer verhandeld konden worden. Het hoger beroep van SCO tegen deze beslissing werd niet gegrond verklaard.

SCO is met IBM en Novell in een juridische strijd verwikkeld. De twee bedrijven zou onterecht gebruik maken van Unix-code waar SCO de rechten over heeft. Een rechter stelde SCO in augustus in het ongelijk en kende het Unix-copyright aan Novell toe. Volgens de rechter is daarom de rechtszaak van SCO tegen IBM niet langer noodzakelijk, omdat Novell het Unix-copyright heeft. SCO verklaarde in september dat deze uitspraak het bedrijf 30 miljoen dollar zou gaan kosten. Het bedrijf heeft maar 10,4 miljoen dollar in kas.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Sorry hoor maar dit nieuws is echt oud (2 weken) - een beetje achterhaald dus.

@Mark Peter: Ik heb het even voor je nagekeken. Op 18 september 2007 heeft de beurs Nasdaq SCO per brief laten weten de notering van het aandeel te zullen schrappen. SCO tekende echter bezwaar aan en werd op 8 november tijdens een zitting van de noteringscommissie gehoord. Op 21 december ontving SCO per brief de beslissing van de commissie. Die luidde dat de notering met ingang van donderdag 27 december 2007 zou worden beeindigd. Zie het originele document http://yahoo.brand.edgar-online.com/fetchFilingFrameset.aspx?dcn=0000950134-07-026193&Type=HTML

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.