Managed hosting door True

Jaarsalaris vrouwen het hoogst in ICT

Vrouwen zijn binnen de ict nog altijd in de minderheid. De resultaten van een salarisonderzoek zouden daar wel eens verandering in kunnen gaan brengen.

Ict wordt steeds aantrekkelijker voor vrouwen, schreef Computable twee weken geleden. Dat blijkt nu ook uit de onderzoeksresultaten van consultancybureau De Breed en Partners. Vergeleken met andere branches verdienen vrouwen het meest als zij werken in de ict.

Volgens het beloningsonderzoek biedt de ict vrouwen een gemiddeld salaris van 47.897 euro per jaar. De branche wordt gevolgd door de sectoren juridisch (47.426 euro), P&O (45.092 euro), marketing en sales (42.558 euro) en techniek (40.629 euro).

Topvijf

Voor mannen zien de onderzoeksresultaten er anders uit dan voor vrouwen. Hoewel het salaris in de ict met 52.211 euro nog altijd hoger ligt dan dat van vrouwen, staat de ict in de topvijf voor mannen op een vierde plaats. In de juridische sector verdienen mannen het meest: 61.733 euro per jaar. Marketing en sales staat op de tweede plek met 61.098 euro.

Aan het onderzoek op mijnmarktwaarde.nl deden 3300 vrouwen en 7700 mannen mee in de leeftijd van 24 tot 60 jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Vergeleken met andere branches verdienen vrouwen het meest als zij werken in de ict"
-
Ik ga gelijk mijn vrouw overhalen, voor een cursus 'Web Design' of 'Financial Business Consultant', gaan we samen lekker veel geld verdienen ;)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-04T10:40:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.