Xybernaut en IBM samen in riem-computer

Xybernaut onderhandelt met IBM om samen PC's te ontwikkelen die de gebruiker letterlijk draagt, bijvoorbeeld aan z'n riem. Xybernaut produceert een dergelijke computer.

De aandelenkoers van die Amerikaanse hardwarefabrikant is al danig gestegen door de bekendmaking. "Wij zijn nu in een vergevorderd stadium van gesprekken met IBM over een reeks potentiële samenwerkingsactiviteiten voor 'draagbare' PC's", aldus Xybernaut.
IBM heeft in zijn laboratoria ook een machine ontwikkeld die aan kleding valt te hangen. Deze 'wearable PC' is te bedienen met een soort muis-joystick en een bril-beeldscherm.
Zowel dit product als de aanstaande samenwerking met Xybernaut valt onder het streven van de computerreus naar 'alomtegenwoordige rekenkracht'. De nieuwe generatie palmcomputers, GSM-telefoons, draadloze apparatuur en andere elektronica zal uiteindelijk de plaats van de traditionele desktop- en notebookcomputers innemen, aldus IBM.
Overigens hangen tegenwoordig steeds meer grote IT-bedrijven dit mantra aan. Het rijtje volgelingen omvat Intel, Microsoft (dat er zelfs zijn 'bedrijfsvisie' voor aanpaste), Compaq en Hewlett-Packard (HP).
Dat laatstgenoemde bedrijf demonstreerde gisteren een reeks draadloze Internet-apparaten. Dick Lampman, directeur van HP's onderzoekslaboratorium in Palo Alto (Californië), zegt dat de printer- en computerfabrikant zich zal storten op deze nieuwe apparaten, van digitale camera's tot draadloze Internet-computers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-05T00:00:00.000Z Redactie Computable