Microsoft en Japanse NTT starten Mobimagic

Microsoft heeft een joint venture opgericht met het Japanse NTT Mobile Communications Network. Het bedrijf, Mobimagic gedoopt, levert netwerksoftware voor draagbare apparatuur.

Zakelijke gebruikers kunnen onderweg via hun mobiele telefoon of handpalmcomputer een verbinding maken met hun bedrijfsnetwerk voor het ophalen van email en raadplegen van de agenda of het adressenbestand. Ook is Internet-toegang via een Microsoft-portaal mogelijk.
Mobimagic is medio 2000 volledig in bedrijf. VolgensThe Wall Street Journal zal begin 2001 blijken of dejoint venture succes heeft. Tegen die tijd wordt in Japan naar verwachting de derde generatie mobiele telefoons met Internet- en video-functionaliteit op grote schaal geïntroduceerd. NTT Mobile Communications Network, ook wel NTT DoCoMo genoemd, is de grootste aanbieder van mobiele telefonie in Japan. Het bedrijf biedt al beperkte Internet-diensten aan. De leiding benadrukt dat Microsoft niet als enige bedrijfssoftware levert voor derde generatie-telefoons. Ook Sun Microsystems en Symbian zijn leveranciers.
Onduidelijk is nog in hoeverre de mobiele tak wordt geraakt door de grootscheepse reorganisatie die moedermaatschappij NTT (Nippon Telegraph & Telephone) aankondigde. De Japanse telecomreus wil in een tijdsspanne van drie jaar circa 24 duizend werknemers laten afvloeien, ongeveer 11 procent van het totale personeelsbestand. Voormalige monopolist NTT ondervindt in eigen land steeds meer concurrentie en moet om zijn positie te behouden efficiënter gaan werken en de kosten reduceren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-03T00:00:00.000Z Redactie Computable