Managed hosting door True

Tie betaalt half miljoen voor Sinfox

EDI-specialist Tie Holding betaalt 525.000 euro voor de Arnhemse branchegenoot Sinfox. Het management van Sinfox treedt in dienst van Tie.

Sinfox behaalt met het leveren van edi-software (electronic data interchange) een jaaromzet van 320.000 euro. De software wordt gebruikt voor het uitwisselen van transactiegegevens tussen softwarepakketten. Het belangrijkste product van Sinfox is SmartCom, middleware dat de koppeling verzorgt van de populairste erp-pakketten en boekhoudprogramma's. Sinfox biedt klanten hiervoor ook SmartHandler, programmatuur in de vorm van software-as-a-service (SaaS).

Volgens interim-ceo Jan Sundelin van Tie is de aankoop vooral interessant door het overnemen van Sinfox-klanten. Daarbij gaat het vooral om drukkerijen en winkelketens als Albert Heijn, Gamma, Hema en Etos.

Tie betaalt de aankoop deels in contanten. Het overige krijgen de eigenaren van Sinfox in aandelen Tie om te zetten obligaties, die zij de komende drie jaar niet mogen verkopen. Het management van Sinfox, bestaande uit ceo Jos Brey en chief technology officer Willem Nefkens, komt in dienst van Tie. De overname zal nog deze maand worden afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-08T11:25:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.