China opent telecom- en internetmarkt

De Chinese overheid heeft een overeenkomst gesloten met de Wereld Handelsorganisatie (WTO) om zijn telecom- en Internetmarkt open te stellen voor buitenlandse bedrijven. De details zijn vooralsnog niet onthuld.

De Chinese regering was in april dit jaar namelijk in woede ontstoken toen details waren uitgelekt over een bijna-succesvolle onderhandelingsronde over internationale handel. Toch is nu al wel bekend dat het land wil toetreden tot de WTO.
Zodra die stap is genomen, zal de Chinese overheid toestaan dat maximaal 49 procent van de nationale telecommunicatie-dienstverleners in handen mag zijn van buitenlandse ondernemingen. Die toestemming omvat ook Internet-bedrijven.
Experts verwachten dat het lidmaatschap van de WTO binnen enkele maanden een feit zal zijn. Een mogelijke kink in de kabel is tegenwerking van conservatieve politici in het congres van de Verenigde Staten. Daar ligt de toetreding van het communistische China nog altijd gevoelig.
Overigens hebben enkele grote Internet- en telecombedrijven tot op heden al meer dan 200 miljoen dollar in China geïnvesteerd. Wu Jichuan, minister met de portefeuille 'informatie-industrie', verklaarde enkele weken geleden echter dat die investeringen illegaal waren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-17T00:00:00.000Z Redactie Computable