IBM Groot-Brittannië in online-verkoop

IBM begint in Groot-Brittannië (GB) aan het via Internet verkopen van zijn PC-desktops, laptops en servers. De leverancier verkocht zijn PC-producten in GB tot op heden alleen indirect.

Bestellingen die klanten voor 20 december online opgeven, zullen vóór Kerstmis worden bezorgd. Dit garandeert IBM, wiens web-aanbod desktopmachines vanaf 1800 gulden en notebooks vanaf 3000 gulden zal omvatten.
"Klanten vragen van ons meer keuze en een groter gemak voor het aanschaffen van computersystemen", zegt algemeen directeur Doug LeGrande van IBM's Europese PC-tak. "Verkoop via de telefoon en het web stellen ons in staat geheel tegemoet te komen aan de behoeften van onze klanten."
Meerdere indirecte PC-fabrikanten bewegen zich schoorvoetend in het spoor van directe leveranciers als Dell en Gateway. Analisten merken op dat IBM tot op heden de traagste is in die gang naar directe verkoop. "Bestellen via fax, telefoon en post is al populair in Groot-Brittannië, Internet is de volgende, logische stap", aldus analist Chris Jones van onderzoeksbureau Canalys.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-23T00:00:00.000Z Redactie Computable