E-handelaars worstelen met infrastructuur

Binnen een jaar gaat een groot e-handelsbedrijf failliet als direct gevolg van een te lange 'downtime' of het zoekraken van data. Een gebrekkige informatie-infrastructuur is daarvan de oorzaak.

van opslagspecialist EMC. Verder voorspelt hij dat verstrekkers van durfkapitaal binnenkort van Internet-starters eisen dat hun infrastructuur stabiel is.
De informatie-infrastructuur verandert vooral door de toename van e-handel; die stelt hoge eisen aan de IT-infrastructuur. Volgens een wereldwijd onderzoek bij achthonderd IT-managers moeten drie op de vier managers onder druk van het management snel applicaties voor Internet ontwikkelen. Ze maken zich grote zorgen over de eisen die aan deze toepassingen worden gesteld. Beveiliging is voor 77 procent de belangrijkste zorg. De continue online beschikbaarheid van de websites leidt bij één op de twee managers tot slapeloze nachten. Het onderzoek toont ook aan dat de integratie van de e-handelsgegevens met de traditionele bedrijfsdata een groot probleem is. Twee op de drie respondenten hebben dit niet voor elkaar.
EMC richt zich op het verbeteren van de infrastructuur van bedrijven, niet alleen door betrouwbaardere geheugens en beheersoftware, maar vooral door samenwerking met bedrijven die een rol spelen in e-handel, zoals Oracle. Veel sites werken met een Oracle-database en EMC-opslagsystemen. Om de technieken beter op elkaar af te stemmen, zetten EMC en Oracle een strategische eenheid en een ontwikkelcentrum op.
Ondertussen komt Sun met Store-X, een opslagproduct voor netwerken. Hoewel dit product nog niet rijp voor de markt is, gaan er geruchten dat EMC hier een harde dobber aan kan krijgen. Dankzij de sterke positie van Sun in netwerken voor grote bedrijven denkt Janpieter Scheerder, president van de netwerktak van Sun, marktaandeel te kunnen veroveren op EMC.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-02T00:00:00.000Z Redactie Computable