Europese Unie houdt de wacht op oudjaar

De Europese Commissie heeft diverse experts aangesteld om tijdens en na de jaarwisseling mogelijke computerproblemen te monitoren. Het gaat om experts op het gebied van nucleaire veiligheid, financiële markten en telecommunicatie.

Het centrum doet dienst als meldpunt voor mogelijke kritische situaties en kan ook eventueel ingrijpen in situaties die EU-breed van belang zijn.
Dit centrum maakt deel uit van een groot pan-Europees netwerk dat mogelijke problemen rond de millenniumwende in de gaten houdt. Experts op het gebied van de millenniumgevoelige sectoren bemannen het centrum is geopend van 31 december tot 5 januari. Het blijft geopend tot het bedrijfsleven in de Amerikaanse westkust op deze dag de poorten sluit.
In de Verenigde Staten heeft de overheid op de valreep een lijst vrijgegeven waaruit moet blijken dat alle mogelijke 2000-problemen bij millenniumkritische overheidsinstellingen in de kiem zijn gesmoord.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-22T00:00:00.000Z Redactie Computable