EU had gedrag Microsoft moeten onderzoeken

De Europese Unie (EU) had een onderzoek moeten uitvoeren naar de vermeende antitrustpraktijken van Microsoft. Dit stelt het Europese Hof in een voorlopige uitspraak over een aanklacht tegen de EU.

Het gaat hier om de ban die Microsoft legt op de import van zijn producten naar Frankrijk vanuit Canada. De software zou via die route aanzienlijk goedkoper zijn dan via Microsofts officiële disitributienetwerk in Frankrijk.
"We hebben dit oordeel zojuist ontvangen en zullen het nu gedetailleerd bestuderen voordat we een besluit nemen over onze reactie", aldus woordvoerder Jonathan Faull van de Europese Commissie (EC). De EC heeft twee maanden de tijd om in hoger beroep tegen deze uitspraak van het Eerste Hof. Faul legt uit dat de Commissie echter ook kan gehoorzamen en alsnog een onderzoek instellen. "Dat is wat we in het algemeen doen", aldus de EC-woordvoerder.
De aanklacht waar het hier om draait is in 1996 ingediend door de Franse software-bulkverkoper Micro Leader Business. Dat bedrijf beschuldigt Microsoft van het schenden van antitrust-wetgeving. De leverancier zou Micro Leader hebben verboden uit Canada geïmporteerde Microsoft-producten te verkopen. De EC wees deze klacht en de implicatie dat het hier om een illegale overeenkomst ging tussen Microsoft en Franse wederverkopers, vorig jaar van de hand.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.