Managed hosting door True

Onderzoekers bouwen computerscherm in contactlens

 

Handige informatie die in je gezichtsveld verschijnt is nu nog toekomstmuziek. Onderzoekers van de Universiteit van Washington brengen de bionische lens weer een stukje dichterbij.

Het is onderzoekers van de Universiteit van Washington gelukt elektronica te integreren in een contactlens. Hiermee kunnen bionische ogen worden gecreëerd. In feite wordt er zo een digitaal beeld over het zicht van een persoon gelegd.

Op het witte doek worden bionische lenzen gebruikt om in te zoomen op gebeurtenissen die buiten het gezichtsveld plaatsvinden of er verschijnen handige feitjes op. In het 'echte' leven kunnen de lenzen worden ingezet als hulpmiddel voor slechtzienden. Dit gebeurt al, maar de technologie van de Amerikaanse wetenschappers is verfijnd tot microscopische schaal waardoor de technologie in een contactlens kan worden geïntegreerd.

Prototype

Het prototype laat nog geen informatie zien, maar het bewijst dat het mogelijk is om een bionische lens te maken waardoor wel nog gekeken kan worden en die niet schadelijk is voor de ogen. "Het is een kleine stap naar het uiteindelijke doel, maar ik denk dat het een veelbelovende stap is", zegt Babak Parviz, die meewerkte aan het project. De lens is getest op konijnen. Deze konden de lens twintig minuten inhouden zonder schadelijke gevolgen.

Onderzoekers willen de stroomvoorziening nog verder uitwerken. Ze willen hiervoor zonnecellen of radiogolven gebruiken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2293227). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Ik wil wel die lens hebben, maar als een konijn 20 min. nodig heeft om zijn ogen te beschadigen, hoelang houdt de mens het dan vol?

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×