Managed hosting door True

'Atos Origin moet zelfstandigheid opgeven'

Atos Origin moet zijn zelfstandigheid opgeven en opgaan in een groter geheel. Dat stellen de hedgefondsen Centaurus en Pardus Capital die samen goed zijn voor een aandeel van twintig procent in de Nederlans-Franse ict-dienstverlener.

Hedgefonds Centaurus en het Amerikaanse Pardus Capital Management, samen goed voor een aandeel van meer dan 20 procent in Atos Origin willen dat de Nederlands-Franse ict-dienstverlener zijn zelfstandigheid opgeeft en opgaat in een groter geheel. Centaurus topman Oppetit zegt tegen de Franse zakenkrant Les Echos: "Atos is een mooi bedrijf, met getalenteerde mensen en een goede clientèle, maar strategisch is het kansloos. Het bedrijf is te klein om een generalist te zijn, terwijl het niet gespecialiseerd genoeg is om in nichemarkten een positie te verwerven. Daarom denken we dat de strategie opnieuw tegen het licht gehouden moet worden."

De topmannen van de hedgefondsen sluiten niet uit dat zij proberen de controle over het bedrijf te krijgen als Atos 'geen rekening houdt met de wensen van zijn belangrijkste aandeelhouders'.

Raad van Bestuur

De twee durfkapitalisten zetten ook in op een zetel in de raad van bestuur van Atos Origin. Deze zomer blies de bedrijfstop van Atos Origin gesprekken met potentiële partners af en maakte bekend zijn strategie zelfstandig uit te voeren.

Atos Origin heeft nog niet op het bericht gereageerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Was het niet zo dat deze Centaurus topman bij Stork met dezelfde argumenten kwam? Dit heeft mi niets met nichemarkt of positie te maken, maar met keiharde valuta en de waarde van het concern bij verkoop. Het is voor deze heren slechts "een speeltje" dat winst moet opleveren, waarbij de realiteit vaak niet in hun straatje past. Als dat het geval is roepen ze iedere keer weer: "Dat zij proberen de controle over het bedrijf te krijgen als het bedrijf 'geen rekening houdt met de wensen van zijn belangrijkste aandeelhouders'. Ik hoop dat ATOS net zo reageert als Stork en dat deze heren, net als bij Stork, een pas op de plaats moeten maken.

Ik vraag me af wie Atos Orign dan zou moeten kopen. Volgens mij zijn de Europese ict-dienstverleners niet groot genoeg.
Of Cap en AO moeten gaan fuseren om de Indiers buiten de deur te houden. (Zou de NMA dat wel toestaan?)

Verder gaan er natuurlijk al een paar jaar geruchten (zoals Deutsche Telecom(T-Systems), HP en nog een paar andere).

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.