Managed hosting door True

Virus-bestrijders eisen actie van Microsoft

Een groep anti-virusproducenten eist tekst en uitleg van Microsoft over diens zwakke aanpak van virusdreigingen. De fabrikanten van anti-virussoftware ergeren zich aan de lakse houding van de leverancier van Windows en Office, software waarin geregeld beveiligingsgaten en fouten worden ontdekt.

De groep, bestaande uit onder meer Symantec, Sophos en Trend Micro, stuurt een open brief aan de Windows-leverancier. Overigens is dat document ook ondertekend door Microsofts Office-productmanager Larry Tseng, omdat hij gelooft in het belang van deze kwestie.
De brief snijdt vier punten aan, waarvan twee de macro-mogelijkheden van de kantoorsoftware Office betreffen. Allereerst zou Microsoft zijn programma's moeten voorzien van een zelf-controle die tijdens het starten kijkt of de software geen virus heeft opgelopen. Daarnaast moeten gebruikers tijdens de installatie van Office de optie krijgen macro-ondersteuning niet te installeren. Bovendien zou de softwareleverancier de macro-code gescheiden moeten opslaan van het echter document.
Verder moet het bedrijf meer openheid van zaken geven betreffende zijn bestandsformaten. "Telkens wanneer Microsoft met een nieuwe versie van Office komt, zijn wij eeuwen bezig met het ontcijferen van de formaten", klaagt technisch directeur Jan Hruska van Sophos.
De aanzet tot deze actie is gegeven tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het Virus Bulletin-magazine (http://www.virusbtn.com), die vorige week plaatsvond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.