Inprise stort zich op tools voor Internet

Softwareleverancier Inprise onthult volgende week nieuwe ontwikkeltools voor Internet-applicaties. Het bedrijf sluit zich aan bij het groeiende leger bedrijven dat zich op deze markt stort.

Tot voor enkele jaren geleden had Inprise een ferme greep op de markt voor ontwikkeltools. Vooral de Borland PC-gereedschappen droegen daar aan bij. De opmars van Microsoft-tools, Java en Internet maakte Borland een van de velen op een markt die steeds meer begon te lijken op een markt voor massagoederen. Inprise reageerde te traag op die dynamiek. Daarom veranderde het bedrijf zijn naam en wijzigde het zijn management.
De nieuwe producten moeten Inprise weer een vooraanstaande positie geven in de softwaremarkt. Webcore is een nieuwe EJB-server (Enterprise Javabeans), waar gedistribueerde applicaties op kunnen worden beheerd. Verder levert Inprise met JBuilder al het gereedschap voor het ontwikkelen van Java-applicaties. Sinds de acquisitie van Visibroker heeft het ook de beschikking over de middleware (Object Request Broker) om verschillende applicatiefuncties met elkaar te laten praten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.