Linux en JVM doen Java OS de das om

Sun en IBM hebben de gezamenlijke ontwikkeling van een apart Java-besturingssysteem, Java OS, gestaakt. Dit zou een besturingssysteem moeten worden voor slanke computers, die beide bedrijven op de markt willen brengen.

Het Java-besturingssysteem zou moeten concurreren met Windows en andere systemen. Weinig klanten van IBM en Sun waren echter gecharmeerd van de nieuwe technologie.
Als gevolg van het snel in populariteit toenemende Linux en het hogere prestatieniveau vanJava Virtual Machines (JVM) bestaat er geen noodzaak meer voor een apart Java-besturingssysteem. Java OS is een besturingssysteem voor Java-applicaties, terwijl JVM middleware is waarmee Java-programma's op uiteenlopende systemen kunnen draaien. De prestatieproblemen, waar JVM's lang mee te kampen hadden, zijn inmiddels uit de weg geruimd. "Hoewel het Java OS verdwijnt, blijft middels JVM-technologie Java een belangrijk onderdeel van IT-toepassingen in het bedrijfsleven", becommentarieert woordvoerder Jeff Tieszen van IBM.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-24T00:00:00.000Z Redactie Computable