Compaq werkt nieuwe strategie verder uit

Compaq komt vanmiddag met nieuwe aankondigingen in zijn zoektocht naar een betere strategie om grote bedrijven te kunnen bedienen. De computerfabrikant zet twee nieuwe divisies op voor bedrijfsoplossingen en bedrijfskritische systemen.

Daarnaast onthult het ook nieuwe servers met acht Intel Xeon-processoren. Deze machines zijn de Proliant 8000 en 8500, voorheen bekend onder de codenamen Thunder en Lightning. Concurrenten IBM en Dell kondigen hun acht-weg servers pas eind deze maand aan, wanneer Intel de Profusion lanceert op zijn Developers Forum.
Beide servers zijn gebaseerd op de - nog niet officieel onthulde - Profusion-chipset van Intel. Deze maakt het mogelijk twee blokken van vier Pentium III-processoren te koppelen binnen één systeem.
In het kader van Compaqs reorganisatie en verhoogde aandacht voor grote klanten heeft het zijn dienstverleningstak samengevoegd met de zware systemengroep. Deze gefuseerde divisie draagt de naam Enterprise Solutions and Services Group en staat onder leiding van vice-president Enrico Pesatori.
Deze topman zal ook bekendmaken dat directeur Bill Heil het roer in handen krijgt van de nieuwe tak voor bedrijfskritische servers. Die afdeling moet een eenduidig gezicht naar de klant toe geven van zowel de zware Compaq- als de Tandem- en Digital-servers, alsook de bijbehorende verkoopteams.
Verder zal Don Harbert de onderafdeling Alpha-servers leiden, Pauline Nist de Tandem-subdivisie, Tim Yeaton de Unix-tak en Rich Marcello de Open VMS-groep.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.