Florerend EMC lijft Data General in

EMC Corporation neemt Data General over via een aandelenruil met een waarde van 1,1 miljard dollar. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders van Data General, maar zal naar verwachting voor het eind van dit jaar zijn voltooid.

Door de overname versterkt EMC zijn positie als aanbieder van bedrijfsopslagsystemen. Data General - in de jaren zeventig een vooraanstaand fabrikant van minicomputers - is vandaag de dag ook actief op de data-opslag markt. Het beschikt over twee productlijnen: de zware Aviion-servers en de Clariion-opslagproducten.
Met EMC gaat het crescendo. Het boekte over 1998 een omzet van 3,8 miljard dollar en een winst van 793 miljoen dollar. Data General heeft daarentegen een moeizame tijd achter de rug. Het realiseerde in het boekjaar 1998, dat eind september 1998 afliep, een omzet van 1,5 miljard dollar en een verlies van 152,4 miljoen dollar als gevolg van stilvallende groei, teruglopende marges en forse reorganisatie.
Door de beroerde resultaten werd eind vorig jaar volop gespeculeerd over verkoop aan bedrijven als Storagetek, Sun Microsystems, Hewlett-Packard of IBM. Topman Ronald Skates beweerde toen nog dat zijn bedrijf een eigen koers zou blijven varen. In het boekjaar 1999 stak Data General veel energie in het opzetten van een verkoopapparaat om de Clariion-opslagsystemen op veel grotere schaal direct aan eindgebruikers te slijten. De investeringen hiervoor dreven het bedrijf in het derde kwartaal opnieuw in het rood: een bescheiden verlies van 3,1 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.