Winnaars aan het woord: Menno van Doorn, Sogeti

Menno van Doorn, manager van het Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie (VINT) van Sogeti heeft de Computable Award gewonnen voor ICT-onderzoeker Van Het Jaar.

Wat betekent het winnen van de Computable Award voor ICT-onderzoeker Van het Jaar voor u?  
Het betekent erkenning voor het Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie. Door de aandacht voor de Award staan we meer in de belangstelling.

Wat zijn de grootste uitdagingen van een ict-onderzoeker?
Je moet je niet gek laten maken door een hype. De ict kent pieken en dalen, euforie en deceptie. Je moet op tijd de zin van de onzin kunnen scheiden. Daarbij moet je de kracht van een Jip-en-Janneke oplossingen niet over het hoofd zien. Complexe ict verliest het altijd van eenvoudigere ict. Het is belangrijk te focussen op het gebruik van ict.  

Waarin onderscheidt u zich van de andere genomineerden?
We zijn heel sterk op zoek naar de dialoog. Want zo ontstaan nieuwe dingen. Naast onderzoek is het organiseren van workshops, diner pensants en symposia dus een expliciet doel. Niet alle genomineerden hebben die doelstelling. Daar zit mogelijk het verschil.

Hoe heeft u het winnen van de Award gevierd?
Ik was helaas niet bij de uitreiking van de Computable Awards aanwezig. Al driekwart jaar stond er een VINT-Sogeti evenement in Parijs op de agenda. De keuze 'waar te zijn' was echt een dilemma. Maar toen Bart Hendriks (COO van Sogeti) me vanaf de  Computable Awards belde, heb ik in Parijs luidruchtig het glas geheven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-22T09:39:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.