Managed hosting door True

Sun Ray krijgt certificaat nationale klimaatcampagne

Sun Microsystems krijgt vandaag een certificaat Hier uitgereikt van de nationale klimaatcampagne voor de Sun Ray thinclient desktopsystemen. De nieuwe thinclient desktopsystemen gebruiken volgens de fabrikant 82 procent minder energie dan gangbare desktopcomputers.

De uitreiking van het Hier-certificaat is onderdeel van de nationale klimaatcampagne, die zich ook richt op energiebezuiniging binnen de ict. Minister Jacqueline Cramer van VROM (volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en milieubeheer) wil het belang van energiebesparing hoger op de agenda krijgen. Het gebruik van ict heeft een aandeel van 2 procent in de totale uitstoot van kooldioxide wereldwijd, ofwel tweederde van de uitstoot veroorzaakt door de burgerluchtvaart. Desktopsystemen tekenen voor 40 procent van het energieverbruik binnen de ict.

Na het startsein van de minister brengt de Algemene Vereniging van Schoolleiders (AVS) aan 7000 scholen het advies uit om voor energiebesparende ict-oplossingen te kiezen. Sun Microsystems berekent dat als de Ray desktops op 7000 scholen worden doorgevoerd dat leidt tot een reductie van ruim 14.000 ton kooldioxide. Op Nederlandse scholen kan zo een energiebesparing worden bereikt van ruim 200 kWh ofwel 140 kg kooldioxide per jaar per werkplek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-23T10:54:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.