Oracle en Cap Gemini stappen samen in crm

Cap Gemini en Oracle gaan wereldwijd samenwerken op het gebied van applicaties voor customer relationship management (crm). Beide bedrijven zijn al actief op crm-gebied; Cap bouwt zijn consultancy-praktijk op en Oracle breidt zijn productaanbod uit.

De ondernemingen gaan nu samen software en markten ontwikkelen op crm-gebied. Oracle's productenpakket CRM 3i staat hierbij centraal.
Eerder sloot Oracle een vergelijkbare overeenkomst met Ernst & Young. De voordelen zijn vergelijkbaar bij deze overeenkomsten: Oracle heeft een stevige vertegenwoordiging in de VS, en Cap in Europa.
Oracle's verkoop op crm-gebied groeide het afgelopen derde kwartaal van het boekjaar met 138 procent naar 44 miljoen dollar. Topman Larry Ellison greep deze cijfers meteen aan om erop te wijzen dat Oracle sneller groeit dan aartsrivaal en crm-marktleider Siebel. Analisten noemen de crm-markt één van de snelst groeiende IT-markten. AMR voorspelde in maart dat de verkoop van crm-toepassingen met 58 procent per jaar toeneemt. In 2002 zou er dan 11,5 miljard dollar in deze markt omgaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.