IBM roept Linux-expertise in van Caldera

IBM heeft de hulp en expertise ingeroepen van Linux-distributeur Caldera. Het bedrijf zoekt steun bij het vertalen van eigen softwarepakketten naar de Open Linux-variant van deze distributeur.

De computergigant wil niet zozeer Linux-machines verkopen maar ziet grote kansen liggen op het gebied van software, dienstverlening en consultancy voor gebruikers van Linux-systemen. De financiële mogelijkheden zijn behoorlijk groot, mede door de relatief lage prijs van het 'open source'-besturingssysteem.
Algemeen directeur Steve Mills van IBM's softwaredivisie stelt dat er weinig substantiële problemen zijn in het vertalen van software voor Linux. "We moeten alleen wachten totdat de systeemsoftware zelf geschikt is voor bepaalde moderne mogelijkheden, zoals clustering", aldus de IBM-directeur.
"In wezen hebben we dit al eerder gedaan met andere Unix-varianten. Het verschil is dat IBM er deze keer direct bovenop zit, terwijl wij traditioneel altijd de laatste leverancier waren die dergelijke nieuwe kansen aangreep", geeft Mills toe. Hij stelt dat het omarmen van Linux geen moeilijke beslissing was voor IBM. "Het vertalen is maar een kleine kostenpost op ons totale budget voor onderzoek en ontwikkeling."
Het bedrijf heeft inmiddels een bètaversie van zijn MQSeries-middleware gereed voor Linux. Volgende maand verschijnt een versie van IBM's DB2-databank voor het 'open source'-platform.
Overigens richt IBM zich niet alleen op Caldera. Het bedrijf heeft sinds kort ook hechte banden met Linux-distributeurs Red Hat, Suse en Pacific HiTech.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.