Managed hosting door True

Zoetermeer trekt stekker uit interactieve lantaarn

De gemeente Zoetermeer verwijdert twee interactieve straatlantaarns die begin 2006 op proef bij het gemeentehuis werden neergezet. De proef heeft 'waardevolle kennis opgeleverd'.

Zoetermeer trekt de stekker uit de twee interactieve straatlantaarns die sinds 3 mei 2006 bij het gemeentehuis staan. De proef was een initiatief van de gemeente in samenwerking met leveranciers KPN, Tyco Electronics en Lucent Technologies (nu Alcatel-Lucent).

Streetlight ziet eruit als een straatlantaarn met meerdere lampen. Onder de verlichting hangt een lcd-scherm waarop advertenties worden getoond. Op stahoogte is een scherm bevestigd waarop allerlei actuele informatie kan worden geraadpleegd. Ook dient de paal als Wi-Fi-zendmast, zodat in een straal van honderd meter draadloos internet voor laptop of zakcomputer beschikbaar is.

Promotiefilms

De initiatiefnemers zijn tevreden met de waardevolle kennis die de proef heeft opgeleverd. De zogeheten Streetlight-palen zijn de voorlopers gebleken van de hotspots van KPN voor draadloos internet. Winkeliers hebben inmiddels het beeldscherm ontdekt als middel om promotiefilms aan het publiek te tonen.

Voor één Streetlight is een nieuwe plek gevonden. In de Dorpsstraat in Zoetermeer kan iedere voorbijganger op het beeldscherm in de paal het spel ‘Virtueel kasteel Palenstein' spelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-08T11:01:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.