Red Hat vraagt een beursnotering aan

Distributeur van Linux-programmatuur Red Hat gaat naar de beurs. Het bedrijf diende vrijdag een aanvraag voor een notering in bij de Amerikaanse beursautoriteiten. Red Hat wil met de beursgang 96,6 miljoen dollar in kas krijgen.

De onderneming zwijgt nog over het aantal aandelen dat het daartoe wil verkopen en de prijs per aandeel. Red Hat wil de inkomsten onder meer besteden aan geografische expansie.
Analist Harry Fenik van onderzoeksbureau Zona Research stelt dat Red Hat erin geslaagd is een markt voor Linux-software - die in principe vrij van rechten is - en bijbehorende diensten te creëren. "Het wil daar nu de revenuen van plukken." Red Hat haalt momenteel nog het leeuwendeel van zijn inkomsten uit de verkoop van Linux-pakketten. Het bedrijf verwacht dit jaar 10,7 miljoen dollar omzet te boeken en is dicht bij winstgevendheid. In het afgelopen boekjaar werd een verlies geleden van 130 duizend dollar. Bij het bedrijf werken ondertussen 130 mensen.
Grote spelers als Intel, Oracle, Compaq, Dell, Novell en IBM hebben al geïnvesteerd in Red Hat. Dell en SAP hebben aangekondigd de Linux-programma's van Red Hat desgewenst bij hun producten te gaan leveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.