Microsoft gaat data delven via OLE DB

Microsoft werkt aan uitbreidingen voor zijn OLE (object linking and embedding) DB-interfaces voor datapakhuizen. Daarmee moet functionaliteit en software voor het analyseren van gegevens makkelijker zijn te integreren met databanken.

Deze zogenoemde 'OLE DB for data mining' valt onder de Universal Data Access-strategie van de softwareleverancier. De nieuwe uitbreidingen voegen zich bij de reeds bestaande OLE DB voor Olap-interfaces (online analytical processing).
SQL Server-marketingmanager Barry Goffe van Microsoft zegt dat hulpmiddelen voor datapakhuizen steeds meer gebruikt worden voor het analyseren van gegevens in diverse applicaties. Hij noemt als voorbeelden systemen voor het beheer van klantenrelaties. "Er spelen daar echter twee grote beperkingen mee: de hoge prijs van de benodigde hulpmiddelen en de relatief slechte verbinding met de databank."
De Microsoft-manager stelt dat veel bedrijven de gegevens die zij willen analyseren handmatig uit de applicaties halen, om er dan pas datapakhuis-tools op los te kunnen laten. De OLE DB-extensies moeten het voor software-ontwikkelaars eenvoudiger maken om hun producten te laten aansluiten op onderliggende databanken. Overigens hoeven dat niet perse Microsoft-producten te zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.