Veilig chippen op de PC in Europa

Een consortium van Europese financiële bedrijven, Finread genaamd, wil chipkaart-systemen voor de PC 'uniform en veilig' te maken. Deze systemen maken het voor computergebruikers mogelijk om online, bijvoorbeeld via Internet, te bankieren en betalingen te verrichten.

Om massaal gebruik te garanderen, moeten de kastjes consumentvriendelijk en gemakkelijk in gebruik zijn, aldus een woordvoerder van Interpay. Dit bedrijf is in Nederland verantwoordelijk voor het elektronisch betalingsverkeer. Andere deelnemers aan het consortium zijn ondermeer het Belgische Banksys, Bull en Groupement des Cartes Bancaires uit Frankrijk. De Europese Commissie draagt financieel bij aan het project. De hoogte van die bijdrage is nog niet bekend gemaakt.
Om chippen via de PC een succes te maken, moet vermeden worden dat verschillende kastjes en methoden op de markt komen. De woordvoerder legt de link met het succes van het GSM-netwerk en -gebruik. Toen er algemene maatstaven en normen voor het GSM-netwerk en -toestellen waren vastgesteld, groeide de markt explosief.
De samenwerking tussen banken en producenten moet leiden tot kostenbesparingen en een algemene acceptatie van PC-chipkaarten. De Europese groep zet vooral in op chippen via het Internet. Interpay durft zelfs te voorspellen dat de chipkaarten zich zullen ontwikkelen tot dé manier van betalen op de elektronische snelweg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.