Sun fuseert softwaredivisies onder Baratz

Sun Microsystems voegt zijn drie bestaande softwaredivisies samen onder één directeur, Javasoft-president Alan Baratz. Deze fusie valt onder de algehele herinrichting van Suns directietop die het bedrijf op 1 juli zal onthullen.

De huidige baas van de Javasoft-divisie, Baratz, zal voortaan ook de afdeling voor Unix-variant Solaris en die voor consumenten- en ingebedde software overzien. Die nieuwe, samengevoegde softwaregroep zal de naam 'software products and platforms division' krijgen.
John McFarlane, die nu de Solaris-groep leidt, wordt benoemd tot president van de nieuwe netwerk-dienstverlenergroep. Die tak is ontstaan naar aanleiding van Suns initiatief om zich meer te richten op dienstverlening en dienstverleners. Hierbij speelt Suns hardware een ondergeschikte rol als onderdeel van geavanceerde Internet-diensten.
Sun-president Ed Zander zegt dat het reorganiseren van de softwaretakken nodig is vanwege de uitholling die zijn bedrijf onlangs heeft gepleegd met het oprichten van de alliantie met America Online en diens dochter Netscape. De drie bedrijven hebben onder de naam Sun/Netscape Alliance een gezamenlijke softwaregroep opgezet die ongeveer duizend programmeurs van Sun bevat.
Zander verwacht geen ontslagen, maar er zullen wel werknemers herplaatst worden binnen het bedrijf. Verder zal Sun zich meer bezighouden met het ontwikkelen van hardware en software voor 'slanke computers' en 'web top'-kastjes die in verbinding staan met krachtige computers op een netwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.