FBI komt met instituut tegen Internet-fraude

De FBI zet samen met enkele anti-fraude groepen een nieuw wapen in tegen criminaliteit op Internet. De Internet Fraud Council (IFC) zal zich vooral gaan richten op bestrijding van fraude via elektronische handel door het verzamelen van gegevens en het ter beschikking stellen daarvan aan politie en openbaar ministerie.

"De bedoeling is om degenen die de orde handhaven te ondersteunen bij hun onderzoek naar fraudezaken", aldus Richard Johnston, directeur van de Amerikaanse National White Collar Crime Center, een van de mede-oprichters.
De oprichting van de IFC werd gisteren bekendgemaakt op de Economic Crime Summit in Walt Disney World. Behalve de oprichting van IFC zal de FBI ook een klachtenlijn (Internet Fraud Complaint Center) in het leven roepen. Eind deze zomer zal het waarschijnlijk zover zijn. IFC wordt gevestigd in de staat West Virginia en zal op termijn werk gaan bieden aan 135 mensen. Naar verluidt heeft president Bill Clinton in persoon om de oprichting van een dergelijk instrument tegen Internet-fraude gevraagd. Nauwkeurige schattingen over de bedragen die met Internet-fraude gemoeid zijn, zijn er vooralsnog niet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij Politie

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.