HP stapt met Hitachi in opslagmarkt

Hewlett-Packard heeft een oem- (original equipment manufacturer) en technologie-overeenkomst gesloten met Hitachi voor opslagsystemen en software. Hiermee wil HP zich laten gelden op de lucratieve markt voor storage area networks (san's).

Analisten menen dat de hernieuwde interesse van HP voor de opslagmarkt een grote impact kan hebben, zowel op die markt als op het bedrijf zelf. HP heeft namelijk al langere tijd een relatie met opslagleverancier EMC. Dat bedrijf verdient dit jaar een slordige één miljard dollar aan de verkoop van zijn Symmetrix-opslagsystemen aan gebruikers van HP-computers. Opslagsystemen maken tegenwoordig 65 procent uit van de totale aanschafkosten voor computersystemen.
De computerfabrikant geeft toe dat het klanten mogelijk verward heeft toen het aankondigde de gesloten san-technologie van EMC ondersteunde. Marketingmanager David Scott voor HP's enterprise storage-divisie drukt het plastisch uit: "EMC's verbondenheid aan een gesloten architectuur wijkt af van ons open san-beleid."
Hij voegt daar aan toe dat het bedrijf het steeds moeilijker vond om zijn eigen opslagstrategie gelijk te laten lopen met die van EMC. Dit bleek vooral lastig te zijn bij grote tot zeer grote klanten, die volgens HP-manager Scott meer voelen voor open systemen. "Bovendien kan Hitachi Data Systems een hogere beschikbaarheid leveren dan de 99,999 procent die EMC biedt", aldus Scott.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.