Michael Dell vangt miljoenen 'compensatie'

PC-fabrikant Dell heeft zijn oprichter, directieraadsvoorzitter en president Michael Dell vorig jaar een compensatie van 109 miljoen dollar uitgekeerd. De topman heeft deze som ontvangen in salarisbetalingen, bonussen en aandelenopties.

Hiervan bedraagt het salaris 844.231 dollar, de bonus 2,6 miljoen dollar (oftewel 308 procent van het salaris), overige compensatie ter waarde van honderdduizend dollar en 12,8 miljoen in aandelenopties. Die laatstgenoemde beloning is pas over vijf jaar om te zetten in valuta. Overigens is de som van 109 miljoen dollar gebaseerd op de potentiële waarde van die aandelenopties (105 miljoen dollar).
Het totaalbedrag is één van de grootste compensatiepakketten die ooit is uitgekeerd in het Amerikaanse bedrijfsleven. Toch is het maar een druppel op een hete plaat vergeleken bij het persoonlijke fortuin van de 'directe verkoper'. Uit woensdag ingediende documenten van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering blijkt dat het totale aantal aandelen in handen van Michael Dell een waarde van 14,8 miljard dollar heeft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.