AT&T en BT kopen aandeel in Japan Telecom

AT&T en British Telecom (BT) nemen ieder een belang van 15 procent in Japan Telecom. De twee telecommunicatieconcerns betalen daarvoor ongeveer 1,9 miljard dollar.

Japan Telecom (JT) was sinds een klein jaar op zoek naar een partner die zijn internationale telefoondiensten kan ondersteunen. JT, gelieerd aan de Japanse spoorwegen, is van oudsher een nationale aanbieder van lange-afstandstelefonie. Pas in 1997, na versoepeling van de wetgeving, begon JT met internationale telefonie, in eerste instantie via de overname van International Telecom Japan. JT concludeerde later dat het extra schaalgrootte ontbeerde. De grote concurrent Nippon Telegraph and Telephone (NTT) start binnenkort internationale diensten, en aanbieder KDD van internationale telefonie raakt steeds beter thuis op de binnenlandse markt. JT telt ongeveer zeventien miljoen abonnees voor zijn vaste netwerk, en zes miljoen voor mobiele telefonie.
AT&T en BT, die op velerlei gebied nauw samenwerken, krijgen door hun investeringen vaste voet aan de grond in Japan, de op één na grootste telecommarkt in de wereld. Voor BT betekent de stap het einde van de aspiraties een samenwerking aan te gaan met NTT. BT en AT&T brengen als onderdeel van de overeenkomst hun bestaande bedrijven in Japan onder bij JT. Daaronder bevinden zich AT&T Jens (Internet-diensten), BT Network Information Service (bedrijfs- en datadiensten) en BT Communications Services (draadloze telefonie in enkele grote Japanse steden).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.