Intel wil provider voor providers worden

Intel waagt zich buiten de fabricage van chips en start in september met data-centers die professionele diensten leveren. De klanten kunnen providers, grote bedrijven en leveranciers van webdiensten zijn. Deze nieuwe activiteit heeft de naam Intel Data Services (IDS) gekregen en kan starten met een beginkapitaal van 50 miljoen dollar.

Het eerste centrum moet verrijzen in de buurt van het hoofdkantoor in Santa Clara; het tweede centrum voor het einde van het jaar in Europa. De bedoeling is om enkele tientallen centra neer te zetten, die in grootte kunnen variëren van 2000 tot 5500 servers. De diensten zullen bestaan uit data hosting, Internet connectivity, levering van applicaties en consultancy inzake het web. Deze diensten worden al geleverd door bestaande Internet service providers.
Volgenshttp://www.news.com heeft Intels Gerry Parker, die het programma leidt, gezegd dat de centra ook transacties tussen bedrijven kunnen afwikkelen en extra capaciteit voor pieken aanbieden. Daarnaast zal het bedrijf ook adviezen geven op het gebied van bijvoorbeeld elektronische handel. De aansluiting wordt geregeld via een virtual private network. Het eerste project is al binnen: een e-winkel in samenwerking met Excite.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.