Honderden banen op de tocht bij Netscape

America Online (AOL) zou van plan zijn honderden banen te schrappen bij Netscape. Binnen het bedrijf rekenen sommigen op tenminste 750 ontslagen, ongeveer 30 procent van Netscape's personeelsbestand.

Anderen gaan uit van een lager aantal te vervallen banen. Op grond van een sociaal plan zou personeel gevraagd worden vrijwillig op te stappen. De meeste werknemers van Netscape zijn de vinden in Silicon Valley.
Woordvoerders van beide bedrijven onthouden zich vooralsnog van commentaar. De aandeelhouders van Netscape keurden afgelopen woensdag de overname door AOL, met een waarde van bijna negen miljard dollar, definitief goed.
De saneringsronde is een gevolg van dubbelfuncties in beide bedrijven. Deze zouden met name te vinden zijn in de afdelingen administratie, verkoop en Internet. Bovendien zijn onderdelen van Netscape's productaanbod vergelijkbaar met dat van Sun Microsystems. Sun gaat zich na afronding van de overname bezighouden met de verkoop van de bedrijfssoftware van Netscape. Een alternatief voor ontslagen is dat Sun mensen van Netscape in dienst neemt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.