Intel deelt technologie

Intel zal vantevoren informatie over aanstaande chiptechnologieën delen met zijn klanten. Dit is één van de voorwaarden van de schikking die de processorproducent heeft getroffen met de Amerikaanse handelscommissie (FTC).

Het aangeklaagde bedrijf mag zijn klanten voortaan alleen informatie onthouden in een paar zeldzame, met name genoemde gevallen. Het gaat hier om situaties waarbij klanten de overeengekomen vergoedingen niet betalen of wanneer zij een rechtbank vragen Intels productie van microprocessoren stop te zetten. Dit melden anonieme bronnen die nauw betrokken zijn bij de regeling met de FTC.
De schikking zou geen melding maken van de gerelateerde aanklacht dat Intel een monopolie heeft met zijn 85 procent aandeel in de PC-markt. De handelscommissie beschuldigde Intel voornamelijk van het oneerlijk behandelen van zijn klanten, waaronder Digital, Compaq en Intergraph. Die bedrijven zouden gedwongen zijn hun eigen handelsgeheimen prijs te geven onder druk van Intel.
Woordvoerders van de FTC en Intel weigeren vooralsnog commentaar op dit nieuws. De schikking tussen de twee partijen werd vorige week aangekondigd. De exacte voorwaarden blijven binnenskamers totdat de handelscommissie haar uiteindelijke goedkeuring hecht aan de regeling. Overigens heeft deze schikking geen invloed op het bredere onderzoek dat de FTC uitvoert naar Intel en diens zakenpraktijken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.