Managed hosting door True

NXP boekt meer winst en omzet

Chipfabrikant NXP heeft de omzet in het vierde kwartaal van 2007 met bijna tien procent zien stijgen tot 1,16 miljard euro. Het bedrijfsresultaat steeg naar 243 miljoen euro, bijna veertien procent meer dan een jaar eerder.

Voormalig Philips-dochter NXP zag de omzet in het vierde kwartaal van 2007 met 9,3 procent stijgen tot 1,16 miljard euro. De winst steeg van 214 miljoen euro in laatste drie maanden van 2006 tot 243 miljoen euro, een verbetering van 13,6 procent. Voor het lopende kwartaal verwacht de chipfabrikant een omzetdaling tussen negen en dertien procent.

De prestaties van NXP worden door investeringsmaatschappij Kohlberg Kravis Roberts (KKR), dat het bedrijf in 2006 overnam van Philips, ondermaats gevonden. De investeerder waardeerde het belang in NXP onlangs met 25 procent af. De investeerder heeft twee nieuwe managers bij NXP aangesteld die de resultaten moeten verbeteren, onder wie de Griek Christos Lagomichos.

Maatregelen

Omzet en bedrijfsresultaat van NXP zakten al in het derde kwartaal vorig jaar in. Maatregelen bij de Europese productievestigingen in Nijmegen en Hamburg werden echter door NXP-topman Frans van Houten uitgesloten.

Die opstelling lijkt in strijd met uitspraken van de kersverse NXP-bestuurder Lagomichos in de Britse krant The Times, waarin hij stelde geen zin te hebben nog veel in Europa te investeren. Tegelijk stelde hij het liefst werkgelegenheid te verplaatsen naar een lagelonenland als India.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.