Cap Gemini experimenteert met online leren

Cap Gemini start 22 juni een proef met online leren voor de medewerkers. In het leerconcept 'virtual classroom' zijn de cursisten via een open verbinding aangesloten op Internet en kiezen ze daar de voor hen relevante stof.

"Onze mensen hebben behoefte aan deze flexibele scholingsvorm", zegt John May van de opleidingstak van het IT-bedrijf.
De bedoeling is dat werknemers thuis via Internet cursussen volgen. Voorheen moesten cursisten telkens de leerstof van Internet op hun computer laden. Cap Gemini gebruikt deze opleidingsvorm in devirtual classroom. Dit concept is nog in ontwikkeling. Werknemers moeten bij het IT-bedrijf overdag geld verdienen en in de avonduren zich via Internet bijscholen. Ook klanten volgen op deze manier opleidingen bij het bedrijf.
May zegt dat het initiatief voortkomt uit de wens van de werknemers zelf. Onlangs meldde Carolyn Rose, directeur van opleidingsbedrijf Hycurve, inComputable dat Internet ongeschikt is voor het aanbieden van cursussen. Vooral in Nederland, waar mensen gewend zijn aan klassikaal onderwijs, zouden cursisten niet klaar zijn voor opleidingen via Internet. Ze kunnen volgens Rose de discipline niet opbrengen en gaan liever naar klassikale bijeenkomsten.
May kan zich vinden in deze opmerkingen. "Maar wij zijn al zeker vijf jaar bezig om onze mensen te stimuleren zelfstandig te leren. Ze moeten tenslotte bij de klanten ook in staat zijn zelfstandig problemen op te lossen." De Internet-generatie zal volgens May afscheid nemen van de lineaire opleidingen, waarbij cursisten beginnen op pagina één van het cursusboek en eindigen op de laatste bladzijde. "De deelnemers zoeken uit welk deel van de cursus ze willen volgen. Internet maakt deze selectie mogelijk", zegt hij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.