Managed hosting door True

Nederlandse vrouw somber over carrière

De Nederlandse vrouw heeft weinig vertrouwen in een succesvolle carrière. Toch zouden vooral in de technologie veel carrièrekansen liggen.

Ongeveer eenderde van de Nederlandse werkende vrouwen denkt dat ze over de juiste vaardigheden beschikt om een glansrijke loopbaan te verwezenlijken. Dat concludeert Accenture naar aanleiding van internationaal onderzoek dat het bedrijf deed.

Volgens Anja Groenewoud, Country Managing Director van Accenture Nederland, biedt de lage score van Nederlandse vrouwen de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven ‘een flinke uitdaging'. Overheid, bedrijfsleven en opleidingsinstellingen zouden meer aandacht moeten geven aan opleiding en bijscholing van werkende en nog niet werkende vrouwen. Vooral kennis van nieuwe technologie moet bijgespijkerd worden, aldus Groenewoud, die denkt dat ‘juist in de technologie de beste kansen liggen' voor vrouwen die een carrière willen opbouwen waarbij ook rekening gehouden wordt met de balans tussen werk en gezin.

In het buitenland hebben vrouwelijke personeelsleden meer vertrouwen in zichzelf. Vrouwen zijn vooral positiever in landen met jonge economieën als China (86%), India (61%) en Brazilië (63%).

Van de Nederlandse mannen denkt bijna de helft te beschikken over de juiste vaardigheden om een succesvolle carrière op te bouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Spelen met cijfers...

Dit artikel zegt helemaal niets. Er wordt geen groepsgrootte gegeven, geen leeftijd(-sgrens), geen cultuur achtergrond.

Link dan tenminste naar een artikel wat deze gegevens (iig deels) weergeeft.

(BV) http://www.dft.nl/nieuws/3503053/Nederlandse_werkende_vrouw_te_nederig.html?cid=rss

Overigens lijkt mij dat 2050 vrouwen niet echt een goed totaal beeld geven voor 'DE Nederlandse vrouw', maar dat heeft met het onderzoek zelf te maken.

Als ex-Accenture medewerker kan ik vrij pissig worden over dit soort berichtgeving.

Als er een bedrijf in NL is waar geen work/life balance is dan is het Accenture. Als man krijg je al helemaal geen ruimte voor een sociaal leven, laat staan dat je als vrouw de mogelijkheid krijgt om werk en gezin te combineren.

Accenture is een mooi springplankbedrijf om je cv op te bouwen maar zodra je niet langer structureel onbetaald wil overwerken om carriere te maken moet je heel hard wegrennen. Dit is een 'up or out' bedrijf en daar hebben ze nooit een geheim van gemaakt. Kom dan nu ook niet met half-zachte verhaaltjes over werk en gezin.

Ik ben blij met de ervaring die ik bij Accenture heb opgedaan en ik kan het iedere pasafgestudeerde met ambitie zeker aanraden er 2 of 3 jaar te slijten maar bespaar mij (en de rest van de wereld) deze neppraatjes.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-17T15:03:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.