Brocom kaapt domeinnamen IBM en Compaq weg

Brocom heeft in totaal vijf merknamen van IBM en Compaq als domeinnamen laten registreren: http://www.as400.nl, http://www.rs6000.nl, http://www.netfinity.nl (IBM) en http://www.proliant.nl en http://www.deskpro.nl (Compaq).

Dit is in strijd met het handelsnaam- en merkenrecht. IBM en Compaq zijn nog niet naar de rechter gestapt. Het Amersfoortse Brocom is van uitbater van tweedehandse IBM-spullen uitgegroeid tot een bekende wederverkoper van onder meer IBM en Compaq. Het bedrijf wil volgend jaar ook via Internet verkopen en heeft daarvoor vijf computersystemen van IBM en Compaq als Nederlandse domeinnaam laten registeren. Pas daarna heeft het de twee partners ingelicht. Marketing-directeur R. Ederveen vindt dit geen vreemde gang van zaken. Hij zegt het niet met zoveel woorden, maar het komt erop neer dat Brocom commercieel gezien attenter heeft gereageerd dan zijn partners en de andere wederverkopers. Details geeft hij niet, maar Ederveen benadrukt dat zijn bedrijf alle toekomstige Internet-activiteiten samen met IBM en Compaq zal ontplooien. "We bespreken onze plannen in goed overleg met beide partijen. Gerechtelijke procedures zijn niet aan de orde." Tot aan het einde van het jaar gebeurt er in ieder geval niets met de domeinnamen.
Woordvoerster Jolanda Peek van Compaq bevestigt dat juristen van haar bedrijf in gesprek zijn met Brocom. Hoewel wederverkopers de neiging hebben om zich sommige zaken toe te eigenen, neemt Peek aan dat Brocom niet zo naïef is om te denken dat Compaq hun actie als een logische handelswijze beschouwt. Zegsvrouw Jacqueline Hagman van IBM zegt dat de juridische afdeling van haar bedrijf van de hele zaak niets afweet.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.