Lycos blijft groeien én verlies boeken

Internet-portaal Lycos heeft zijn boekjaar afgesloten met een omzet van 135,5 miljoen dollar, 137 procent meer dan het jaar ervoor. Het netto verlies liep in deze periode op tot 52 miljoen dollar.

De omzet in het vierde kwartaal bedroeg 45,1 miljoen dollar. Dat betekent een groei van 29 procent ten opzichte van het derde kwartaal. Het netto verlies in het vierde kwartaal bedroeg 21,4 miljoen dollar. Vorig jaar boekte Lycos in het vierde kwartaal een verlies van 6,8 miljoen dollar, bij een omzet van negentien miljoen.
Als de reorganisatiekosten, de uitgaven die Lycos moest doen voor de overname van andere bedrijven, en de 2,5 miljoen die het webportaal kwijt was bij het ontbinden van de fusie met USA Networks,niet worden meegerekend, komt Lycos voor het vierde kwartaal uit op een bescheiden winst van 605 duizend dollar.
De dagelijkse bezoeken aan het Internet-portaal namen in het vierde kwartaal met 17 procent in aantal toe. In het gehele boekjaar bedroeg de groei 192 procent. Het voorbije jaar bezochten ruim zeventig miljoen mensen de webpagina's van Lycos.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.