Massale inzet ICT redmiddel hulpdiensten

Massale inzet van ICT is zo'n beetje de enige manier om de Nederlandse politie en brandweer efficiënter te maken. Minister Peper (Binnenlandse Zaken) ziet in ICT een van de laatste redmiddelen. Daarom wordt in het 'Convenant politie 1999' afgesproken gezamenlijk een plan op te stellen. Dat gebeurt op twee manieren: vanuit het Rijk en vanuit het veld.

Van bovenaf wordt in de eerste plaats het project C2000 aangezwengeld. Dit maakt een einde aan de bestaande eiland-communicatie waarbij elke hulpdienst zelf bepaalt hoe zij haar netwerk voor radiocommunicatie inricht. Een tweede project is het 'Geïntegreerde-meldkamersysteem'. Ook dit project moet meer uniformiteit brengen op gebied van meldkamersystemen.
De begroting van Binnenlandse Zaken meldt verder weinig concreets over de politie-automatisering. Het digitale mobiele communicatienet C2000 vordert gestaag. Tot augustus 2001 doet de regio Amsterdam hiermee een proef. Het betrokken personeel krijgt een omscholing van het beheer van analoge netten naar digitale netten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Politie

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.