CMG blijft voorzichtig ondanks forse winst

De omzet en winst van automatiseerder CMG zijn in de eerste helft van dit jaar explosief gestegen. Zij namen toe met ongeveer 50 procent. Toch verwacht CMG's bestuursvoorzitter Cor Stutterheim dat de groeicijfers voor het hele jaar niet zo uitzonderlijk hoog zullen zijn als in 1998.

"Onze omzetgroei in 1999 zal ongetwijfeld boven het gemiddelde in onze bedrijfstak liggen", sprak Stutterheim bij de presentatie van de halfjaarcijfers. "Maar gezien het naderende millennium zou het onverstandig zijn om geen rekening te houden met de mogelijkheid dat geplande werkzaamheden in het laatste kwartaal van het jaar verstoord worden door geïsoleerde, incidentele problemen. Niettemin blijven we voor het jaar als geheel uitgaan van zeer goede resultaten."
De omzet van CMG steeg in de eerste helft van 1999 met 46 procent, tot 952,8 miljoen gulden. De nettowinst in die periode steeg met 51 procent tot 78,3 miljoen gulden. Behalve de inkomsten, steeg ook de hoeveelheid personeel, met bijna negenhonderd medewerkers. Daarmee kwam het personeelsbestand voor het eerst uit boven de achtduizend-grens.
Volgens CMG zijn de florissante cijfers voornamelijk het gevolg van autonome groei, hoewel het automatiseringsbedrijf in verschillende landen branchegenoten overnam. In Antwerpen werd Softguide gekocht, in Noord-Duitsland Partner Consult en in Frankrijk is de integratie van drie eerder overgenomen bedrijven met CMG's autonome activiteiten afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.